Ανακοίνωση για την εξέταση του μαθήματος Αγγλική Ορολογία 2

Η εξέταση του μαθήματος Αγγλική Ορολογία 2 (θεωρία) θα γίνει μέσω της πλατφόρμας moodle . Διαβάστε τις οδηγίες στις ιστοσελίδες του ΤΕΙ ή του Πανεπιστημίου

Η ταυτοποίηση μέσω zoom (αίθουσα mst1@uowm.gr) θα γίνει από τις 17.00 έως τις 17.20 (αυστηρά). Κανείς δε θα γίνει δεκτός στην αίθουσα μετά τις 17.20.  Το link υπάρχει στη σελίδα του moodle.

Η εξέταση έχει διάρκεια 15 λεπτών.

Η εξέταση του μαθήματος Αγγλική Ορολογία 2 (εργαστήριο) αφορά μόνο τους φοιτητές/-ριες που δε δικαιούνται απαλλαγής.

Θα διεξαχθεί μέσω moodle αμέσως μετά τη λήξη της εξέτασης της θεωρίας.

Η ταυτοποίηση μέσω zoom θα γίνει από τις 17.45 έως τις 18.00 (αυστηρά). Κανείς δε θα γίνει δεκτός στην αίθουσα μετά τις 18.00.  Το link υπάρχει στη σελίδα του moodle.

Η εξέταση έχει διάρκεια 15 λεπτών.

Κατερίνα Τσιώρα

Λέκτορας

Ενημέρωση για την επαναλειτουργία των εστιατορίων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία όλων των εστιατορίων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με διανομή φαγητού αποκλειστικά σε πακέτο, λαμβάνοντας υπόψιν τα μέτρα πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παρακαλούμε θερμά να τηρούνται οι κανονικές αποστάσεις ασφαλείας και  όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Η λειτουργία των εστιατορίων  έχει ως εξής:

Κοζάνη, Κοίλα Κοζάνης, Φλώρινα, Καστοριά και Γρεβενά
Καθημερινά  από 12:30 έως 16:00 διανομή γεύματος (μεσημεριανού )
Καθημερινά  από 16:00 έως 19:30 διανομή δείπνου

Πτολεμαΐδα
Καθημερινά  από 13:00 έως 15:30 διανομή γεύματος (μεσημεριανού)
Καθημερινά  από 16:30 έως 19:00 διανομή δείπνου

Δομή Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης του ΠΔΜ

Η ΔΟ.ΨΥ.Σ.Υ. της ΜΥΦΕΟ του ΠΔΜ παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης στους φοιτητές και το προσωπικό του ιδρύματος.Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΜΥΦΕΟ στον ιστότοπο https://myfeo.uowm.gr και κλείσετε ραντεβού μέσω της εφαρμογής e-ραντεβού με τον ψυχολόγο της πόλης στην οποία βρίσκεστε.

Προσωρινά και μέχρι τη λειτουργία της ιστοσελίδας μας, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στέλνοντας μας email στο myfeo@uowm.gr ή καλώντας στο τηλέφωνο 2385055207.

Ανακοίνωση σχετικά με την εξέταση των μαθημάτων “Βάσεις Δεδομένων” και “Επιστήμη Δεδομένων”

Αγαπητοί Φοιτητές,

Για την εξέταση των μαθημάτων Βάσεις Δεδομένων και Επιστήμη Δεδομένων για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2020 θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που έγινε στην εξεταστική Ιουνίου-Ιουλίου 2020, με τη μορφή απαλλακτικής εργασίας. Η υποβολή των εργασιών θα γίνει αποκλειστικά μόνο μέσω του συστήματος eclass. Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί ανακοίνωση με τις προδιαγραφές που θα πρέπει να έχουν οι εργασίες για τα ανωτέρω μαθήματα.

 

KOZANH24/08/2020

Ο ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΠΑΝΥΤΣΙΔΗΣ Κ.

Φύλλα απαντήσεων και τελικές οδηγίες για την εξέταση του μαθήματος “Αναπτυξιακή Ψυχολογία”

Αγαπητοί φοιτητές/τριες στις 14/9/2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:00 ως 11:00 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση στο γνωστικό αντικείμενο: «Αναπτυξιακή ψυχολογία»

Η ύλη που θα έχετε είναι τα ίδια κεφάλαια  από τη ύλη που πήρατε κα εξεταστήκατε τον Ιούνιο 2020.

Έχετε αρκετό χρόνο μέχρι τις εξετάσεις να προετοιμαστείτε καλύτερα.

 

Τελικές οδηγίες για τον τρόπο εξέτασης:

1.Η αίθουσα που θα μπείτε  για την εξέταση  είναι μία και θα σας σταλεί το link εισόδου από τη γραμματεία.

  1. Για την καλύτερη, αδιάβλητη και διαφανή πραγματοποίηση της εξέτασης θα χωριστείτε με αλφαβητική σειρά σε τρείς ομάδες εισόδου στην αίθουσα εξέτασης:

α) Η Πρώτη ομάδα  των φοιτητών/ριων θα είναι όσοι/ες το επώνυμό τους αρχίζει από το γράμμα Α μέχρι και το Κ.

β) Η Δεύτερη ομάδα  των φοιτητών/ριων θα είναι όσοι/ες το επώνυμό τους αρχίζει από το γράμμα Ι μέχρι και το Π.

γ) Η Τρίτη ομάδα  των φοιτητών/ριων θα είναι όσοι/ες το επώνυμό τους αρχίζει από το γράμμα Ρ μέχρι και το Ω.

 Επισυνάπτω τρία αρχεία word που περιέχουν τα τρία φύλλα απαντήσεων  Φ1, Φ2, Φ3, κάθε ομάδα θα πάρει και θα αντιγράψει το αντίστοιχο φύλλο π.χ. 1η ομάδα Φ1ο κλπ. που θα συμπληρώνετε δίπλα σε κάθε ερώτηση τη σωστή απάντηση κατά την κρίση σας την ώρα της εκφώνησης της ερώτησης.

Παράδειγμα ερώτησης:

1.Πόσα αυγά χωράει ένα μέτριο καλάθι:

α) πέντε

β) επτά

γ) Δέκα

Παράδειγμα απάντησης:

Α/α  ερώτησης  δίπλα απάντηση

1                             β

2                             α

Η κάθε ομάδα πρέπει να αντιγράψει και να επικολλήσει το αντίστοιχο  αρχείο φύλλο απαντήσεων 1, 2 ή το 3 στην επιφάνεια εργασίας του Η/Υ του. Να το έχει ανοιχτό και να συμπληρώνει την απάντηση άμεσα στο φύλλο κερδίζοντας χρόνο.

Ο κάθε εξεταζόμενος πρέπει να συμπληρώσει από πριν τα στοιχεία του πάνω στο φύλλο απαντήσεων μην ξεχνάτε τον αριθμό Μητρώου εγγραφής σας  π.χ.  1544-300 που έχετε στη φοιτητική σας ταυτότητα. Πολλοί αποδείχθηκε ούτε αυτό το γνωρίζουν και βάζανε ότι τους ερχόταν στο μυαλό τους ή πάλι το link της αίθουσας εισόδου.

Φύλλα απαντήσεων με μη σωστά συμπληρωμένα  τα στοιχεία θα απορρίπτονται.

Τρόπος εξέτασης:

Για την πλήρη διαύγεια και διαφάνεια προς αποφυγή κάθε ανεπιθύμητου τρόπου αντιγραφής ή άλλης παρέκκλισης θα ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία:

  1. Αφού εισέλθετε στην αίθουσα εξέτασης που θα είναι ανοιχτή για την πρώτη ομάδα από 8:30 π.μ. ως στις 8:59 μ.μ. θα σταματήσει η είσοδος. Στις 9:00 μ.μ. ακριβώς θα αρχίσει η εξέταση μέχρι τις 9:35 λεπτά. Για αποφυγή θορύβων, παρεμβάσεων, τηλεφωνημάτων κλπ., καλό είναι να είστε μόνοι σας να μην διασπάτε η προσοχή σας. Δεν θα μπορείτε να έχετε διάλογο μαζί μου, ούτε θα μπορώ να δώσω διευκρινήσεις, επίσης δεν θα επαναλαμβάνεται η ερώτηση.

Στις 9:00 ακριβώς θα αρχίσει η υπαγόρευση των ερωτήσεων που στο σύνολό τους είναι 25 όπως θα δείτε στο φύλλο απαντήσεων. Η συνολική διάρκεια του χρόνου εξέτασης είναι 35 min και τελειώνει η πρώτη ομάδα.

  1. Η Δεύτερη ομάδα θα μπει στην αίθουσα και θα είναι σε αναμονή από 9:10 μέχρι 9:35 που θα αρχίσει η εξέτασή της, ως προς τη διαδικασία θα τηρηθούν οι ίδιοι όροι όπως στην πρώτη ομάδα. Στις 9:40 θα αρχίσει η υπαγόρευση των ερωτήσεων χρόνος εξέτασης 35 λεπτά μέχρι 10:15
  2. Η Τρίτη ομάδα θα μπει στην αίθουσα και θα είναι σε αναμονή από 9:50 λεπτά μέχρι 10:15 ισχύουν οι ίδιοι όροι όπως αναφέρονται παραπάνω. Στις 10:20 θα αρχίσει η υπαγόρευση και στις 10:55 λεπτά θα τελειώσει η εξέταση.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Ο χρόνος απάντησης για κάθε ερώτηση που έχετε στη διάθεσή σας είναι 1 λεπτό και 24 δεύτερα μαζί με την εκφώνηση.

Υπάρχουν ερωτήσεις που η απάντηση είναι μονολεκτική οπότε χρόνος τους θα περιοριστεί στο 1 λεπτό για να προστεθεί το υπόλοιπο του  χρόνου σε άλλες ερωτήσεις που χρειάζεται ελάχιστα περισσότερη σκέψη κατά την κρίση του καθηγητή σας. Άρα αυτή η τακτική είναι προς όφελός σας.

Αποστολή των απαντήσεων σας:

Η πρώτη ομάδα: Θα αποστείλει το αρχείο φύλλο 1 των απαντήσεων της στο  mail:  pserdaris@uowm.gr  από τις 9:40 λεπτά μέχρι τις 9:50

Να είστε συνεπείς στο χρόνο αποστολής γιατί καταγράφεται αυτόματα ο χρόνος που στάλθηκε το email σας. Μετά τις 9:50 δεν θα παίρνονται υπόψη οι αποστολές των απαντήσεων και δεν θα βαθμολογηθούν προς αποφυγή κάθε δεύτερης σκέψης.

Η δεύετρη ομάδα: Θα αποστείλει το αρχείο φύλλο 2 των απαντήσεων της στο  mail:  pserdaris@teiwm.gr   απο τις 10:15 λεπτά μέχρι τις 10:30.

Να είστε συνεπείς στο χρόνο αποστολής γιατί καταγράφεται αυτόματα ο χρόνος που στάλθηκε το email σας. Μετά τις 10:30 δεν θα παίρνονται υπόψη οι αποστολές των απαντήσεων και δεν θα βαθμολογηθούν προς αποφυγή κάθε δεύτερης σκέψης.

Η τρίτη ομάδα: Θα αποστείλει το αρχείο φύλλο 3 των απαντήσεων της στο  mail:  serpan54@gmail.com από τις10:55 λεπτά μέχρι τις 11:10.

Να είστε συνεπείς στο χρόνο αποστολής γιατί καταγράφεται αυτόματα ο χρόνος που στάλθηκε το email σας. Μετά τις 11:10 δεν θα παίρνονται υπόψη οι αποστολές των απαντήσεων και δεν θα βαθμολογηθούν προς αποφυγή κάθε δεύτερης σκέψης.

Καλή επιτυχία σας εύχομαι

Ο καθηγητής

Δρ Σερδάρης Παναγιώτης.

 

Προειδοποίηση:

Μην στέλνετε το φύλλο απαντήσεων δύο και τρεις φορές μέσα στο χρόνο αποστολής με διαφορετικές απαντήσεις θα απορριφθείτε από την εξέταση!!!

 Προσοχή: Στην τελική εξέταση δεν θα γίνει δεκτή η αποστολή των απαντήσεων από κινητά, ούτε η αποστολή από διάφορα  mail & site που δεν ανοίγουν, μην μετατρέπεται το αρχείο σε pdf διότι δεν μπορεί να βαθμολογηθεί στο σύστημα.  Πολύ σημαντικό:  τελειώσετε τις απαντήσεις αποθηκεύστε το αρχείο, πάτε στη μετονομασία του και γράψτε φ. απαντ. 1, 2 ή 3 ανάλογα ποιο έχετε και το ονοματεπώνυμό σας, διότι αρκετοί  με δόλο σκεπτόμενοι βάλανε π.χ. φ. (1/3) ή ότι άλλο τους κατέβηκε στο νου, δηλαδή φύλλο απαντήσεων με διαφορετικές απαντήσεις, από άλλη ομάδα κλπ.  θα λαμβάνεται υπόψη ως υποκλοπή ή αντιγραφή και θα απορρίπτεται  

Επισήμανση: Μην ξεχάσετε το ΑΜ, ενώ σας τόνισα να γράψετε τα στοιχεία σας πλήρως. Στείλε μου με mail το όνομά σας και τον αριθμό σας και όχι όπως στην  προηγούμενη εξέταση jhon, Vivi, Nick  κλπ., δεν θα γίνουν δεκτά  τα φύλλα των απαντήσεών σας. Είναι επίσημη εξέταση.

Για ευνόητους λόγους θα σας παρακαλούσα να συμμετέχετε όλοι στην  εξέταση!!!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

ΦΥΛΛΟ 1 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΨΥΧ.

ΦΥΛΛΟ 2 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΨΥΧ.

ΦΥΛΛΟ 3 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΨΥΧ.

Διενέργεια επαναληπτικής εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2020

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην υπ’ αριθμ. 118/20-08-2020 συνεδρίασή της, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την τρέχουσα κατάσταση με τον  Covid-19 αποφάσισε όλα τα μαθήματα να εξεταστούν εξ αποστάσεως. Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, δεν θα διατεθούν οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος για την διευκόλυνση των φοιτητών που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις εξ αποστάσεως εξετάσεις.